Akrilik Boya Nedir?

Akrilik boyalar suya dayanıklı, kendiliğinden parlak olan, vernik uygulaması gerektirmeyen, yüzeye çabuk yapışarak pürüzsüz bir görünüm oluşturan, iç ve dış mekanlarda kullanılan, metal, plastik, ahşap, beton…vb. bütün yüzeylere uygulanabilen çevre dostu yeni nesil boyalardır.

Akrilik Boya ile Su Çıkar mı?

Akrilik boyalar sudan etkilenmez. Bu yüzden akrilik boya ile kuru bir boya yüzeyini sabun ve suyla hafifçe yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Akrilik Boya Nasıl Uygulanır?

Akrilik boyaların 1 litresi 10-12 m2 alanı çift kat boyayabilirsiniz. İnceltilme işlemi yapmadan homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Yeterli miktarda boyayı uygun bir tepsiye dökebilirsiniz. Yüzeyde en iyi sonucu yansıtan moher rulo ya da kadife vernik rulo ve rulonun ulaşamadığı dar ve çıkıntılı alanlarda ipek fırça yardımıyla birinci kat uygulamasını tamamlayın. Fırça ve rulonuzu yeteri kadar boyayla doğru açılarda kullanmak yüzey düzgünlüğü çok önemlidir. Boyanızı yüzeye uygun bir oranda yedirin ve kuruyan yerlerde tekrar fırça ve rulo darbesi yapmamaya dikkat edin.

Akrilik Boya Fiyatları Ne Kadar?

Akrilik boyaların fiyatları litresine, kullanım amacına ve türüne göre farklılık göstermektedir. 235,43TL-653,13 TL arasında fiyatları değişmektedir. 1 Lt. 499,00 TL ve 500 ml. 313,00 TL’dir.

Akrilik Boyaya Vernik Atılır mı?

Akrilik boyalar kendiliğinden parlak boyalardır bu yüzden vernik uygulaması gerektirmez.

Akrilik Boya Ne Kadar Sürede Kurur?

İki kat boyama işlemi yapılır. Birinci kattan sonra 2-3 saat kuruması için beklenir ardından ikinci kata geçilir. Uygulama yapılan yüzeyler 1 gün boyunca kullanılmaz şayet suya maruz kaldıysa 2 gün boyunca boyanan eşya veya zemin kullanılmaz.

Akrilik Boya Nasıl Sabitlenir?

Her türlü mobilya, parke, laminat, seramik, porselen, mermer, cam, plastik, galvaniz, çinko, duvar…vb. yüzeylere uygulanabilen, örtücülüğü yüksek boyadır. Suya karşı dayanıklı olduğu için uygulandığı yüzeyde su yalıtımı sağlar. Yüksek kimyasal dirence sahiptir. Yayılması kolaydır ve fırça izi bırakmaz. Parlak bir görünümü vardır ve yüzeye çabuk yapışarak sabitlenir. Kendiliğinden homojen bir yapısı vardır iyice karıştırılması yeterli olacaktır. Suya ihtiyaç duymaz.

Akrilik Boya mı Silikonlu Boya mı?

Akrilik boyalar iç mekanlarda kullanılan laminat, porselen, mermer, ahşap, galvaniz, çinko, duvar, parke…vb. alanlarda her yeri boyayan yeni nesil boyalardır suya dayanıklıdır. Silikonlu boyalar ise suyu itme özelliği vardır ve kabarma gibi bir problemi yoktur. Bu yüzden uzun süre kullanılabilir.

Akrilik Boya Lekesi Ne ile Çıkar?

Akrilik boya deri üzerine bulaşmışsa tuz ve sirke yarımıyla çıkarabilirsiniz. Elinize bulaşmışsa amonyak ve tuzla, eğer giysinize bulaşmışsa özel deterjanlarla çıkarabilirsiniz.

Akrilik Boya Kaç Dereceye Dayanır?

Su bazlı bir boya olan akrilik boyalar özellikle iç tasarım alanlarında tercih edilmektedir. Yüksek kapatıcılık özelliğine sahiptir. Akrilik boya dış etkenlere karşı ve ısıya karşı dayanıklı boyalardır. Astarlı ve astarsız olarak uygulanan sprey boyaları 250 dereceden 800 dereceye kadar ısı direnci sağlayan çeşitleri vardır. Mat görünüme sahip olanları ise 800 dereceye kadar ısıya dayanıklıdır.

Yüksek ısıya dayanıklı boya, 200 derece civarında kullanılabildiği gibi 700-800 dereceye kadar sıcaklıklarda tolerans göstermektedir. Özellikle endüstriyel alanlarda ticari araç parçaları ve inşaat ekipmanları boyamak içinde kullanılan bu boyalar aynı zamanda soba, fırın ve gaz borularını boyamak içinde kullanılırlar yanmaz boya olduğu için yapıların iç ve dış yüzeylerinde rahatlıkla uygulanabilmektir.

Akrilik Boya Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Akrilik boya ile her türlü mobilya, parke, ahşap, laminat, porselen, seramik, mermer, fayans, plastik, cam, metal, alüminyum, çinko, taş, duvar, galvaniz ve kâğıt gibi yüzeylerde kullanılmaktadır.